DESCRIERE
Suprafața neagră a fost obținută datorită procesului unic de ardere a fontei în ulei vegetal la temperatură foarte ridicată. Suprafața a fost oxidată suplimentar, ceea ce îi crește durabilitatea.
Caracteristici:
Tigaia este realizată / turnata dintr-o bucata.
Este rezistent la abraziune si temperaturi ridicate.
Adanc, perfect pentru prajit si coacere.
Poate fi folosit la cuptor.
Adaptat tuturor tipurilor de aragaz: gaz, electric, halogen și inducție.
Conservat corespunzător (uns) va servi mulți ani.
dimensiuni:
Diametru 20 cm
Inaltime 4 cm
Greutate aproximativ 1,8 kg
Pentru a evita ruginirea, îndepărtați toate ambalajele și etichetele. Spălați vasul în apă fierbinte cu puțin lichid de vase, apoi clătiți și uscați bine.
Inainte de prima utilizare oala se spală cu apă și detergent de vase apoi se usucă bine.
Urmează operația de condiționare, adică crearea unui strat antiaderent pe interior.
Se încălzește oala pe foc sau în cuptor pe cea mai ridicată temperatură.
După 5minute se șterge pe interior cu un prosop de bucătărie din hârtie bine îmbibat cu ulei ( preferabil cu temperatura de ardere cât mai ridicată, de ex. Palmier, dar uleiul de floarea soarelui, rapiță sau porumb este ok).
Se lasă uleiul să se ardă câteva minute după care se șterge excesul cu altă bucată de prosop de bucătărie de hârtie și se lasă la răcit.
Acum oala este gata de utilizare.
Se spală fără utilizarea de soluții de curățare sau bureți de vase metalici care curăță stratul protector.
În cazul acesta este nevoie de condiționare din nou înainte de utilizare.
Pentru mai multe info, google despre condiționare, sunt explicații și video pentru cine dorește o explicație mai detaliată.